Skogsstjrnan Vrmlands landskapsblomma. Skogsstjrnan Vrmlands landskapsblomma.

* Välkommen till min sida om släktforskning.*

Mitt intresse för släktforskning fanns redan under sent 70-tal, tidigt 80-tal. Min nyfikenhet om släktforskning startade med några noteringar jag gjorde 1977 av vad min morfar och mormor hade att berätta om sina förfäder.

Omkring år 2000 när kyrkböckerna började dyka upp på nätet fick jag äntligen tummen ur. Började med köpa ett PC-program där du ordnar alla uppgifter, lägger in foton m.m. Jag har använt MinSläkt från Dannbergs data. Gratis att ladda hem finns vissa begränsningar utan licensen, betalar man 350 kr för licensen så får man alla funktioner i programmet.
Några
CD, DVD -m.m. som är bra att ha.

Det har blivit åtskilliga sena kvällar med att kika i kyrkböcker på nätet. Idag finns de flesta kyrkböckerna i landet inskannade av ett företag som heter Genline. Sverige är ju unikt med sina husförhör från slutet av 1600-talet och framåt. 1: Letandet efter anfäder har gjorts genom abonnemang hos Genline till en liten del, har sedan gått över till ArkivDigital därför att ArkivDigital nyfotograferar det gamla unika källmaterialet med nutida teknik i färg så blir läsbarheten väldigt mycket bättre.
2:
Lånat några böcker på stadsbiblioteket i Karlstad, samt inhandlat några
böcker.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har du material som jag kan lägga till i min forskning (foton, uppgifter, gamla dokument eller liknande) blir jag överlycklig om du kontaktar mig.

M
ärker du felaktiga uppgifter blir jag tacksam om du kan hjälpa mig att rätta dem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pga. person och uppgiftslagen (PUL) kan man inte lägga ut uppgifter om nu levande personer hur som helst. Om du har anknytning till någon av personerna på släktsidan kan du kontakta mig, så får du login-uppgifter. Lämna gärna en kommentar/hälsning i Gästboken. Jag ser fram emot att få höra ifrån dig.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontakt

email imageOm du har frågor eller kommentarer om innehållet på denna webbsida, kontakta oss. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig.

Sök